Sokunk nagy kedvence a csíkos zebrasüti. A gluténmentes zebrasütemény elkészítése sem bonyolult, sőt, szuper finom, és guszta a Hadarik Rita gyümölcskenyér céllisztből sütve. A recept tejmentes is, ezért tejfehérje allergiások, illetve laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók a gluténmentes zebrasütemény készítéséhez (20-22 cm-es tortaformához):

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér süteménypor
2 db M-es tojás
150 g hámozott, finomra reszelt alma a levével együtt
350 ml kókusztej
50 ml hidegen sajtolt, sütő repceolaj
85-100 g porcukor ízlés szerint (helyette lehet eritrit is)
1 citrom kifacsart leve
8 g gluténmentes, cukrozatlan kakaópor
+ olaj és rizsliszt a forma kikenéséhez

A gluténmentes zebrasütemény elkészítése

A lisztkeveréket egy keverőtálba tesszük.
A reszelt almát a levével együtt összekeverjük a kókusztejjel, a tojásokkal, citromlével, és az olajjal együtt.
A folyadékot elkeverjük a liszttel.
Kettéválasztjuk a masszát, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Hagyjuk kb. 10 percet pihenni a tésztákat, hogy a szárazanyagok jól felvegyék a folyadékot.
A formát kiolajozzuk, körbehintjük a rizsliszttel.
A két masszát felváltva a formába öntjük egy merőkanál segítségével.
Egy réteg kakaós, egy réteg sárga. Ezt kétszer megismételjük.
A tésztát 175 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 45 percig sütjük.
FONTOS! Mivel a sütők különbözőek lehetnek, mindig végezz tűpróbát a sütési idő végén. Ha a tésztába szúrt kés, pálca nedves, tehát ráragad némi massza, akkor süsd még egy kicsit tovább.
A kész sütit teljesen hűtsük ki, azt követően szeletelhető.

Gyumolcskenyer

SÜSD MEG TE IS EZT A SZAFTOS, ROSTOKBAN GAZDAG GLUTÉNMENTES ZEBRASÜTEMÉNY RECEPTET!

Igen, megrendelem a gyümölcskenyér lisztkeveréket!