Kíváncsi vagy, hogyan készül a mennyei finom tejmentes, tojásmentes, gluténmentes linzer? Suhajda Anita, a Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap lisztkeverékből megalkotta a tökéletes majdnem mindenmentes linzert. Imádom az ilyen kísérletező, és gyakorlatias háziasszonyokat, akik mindenből kihozzák a legtöbbet, legjobbat. Most Anita receptjét mutatom meg képekkel, és a tapasztalatokkal.

„Lassan egy éve diétázunk tejre és gluténra. Elég sok mindent meg tudok oldani, na de hogy még ezek mellé a tojásmentesség is szempont legyen?! Hát, nem egyszerű!! De megoldottam. Hadarik Rita linzer lisztjét próbáltam ki, a zacskón lévő receptet használtam, annyi módosítással, hogy a vaj nálam Liga margarin volt, tojás helyett pedig 3 evőkanál csicseriborsó levét használtam. Kicsit tovább maradt bent a hűtőben (kb. másfél órát), de nagyszerű tészta lett belőle. Nem szakadt, jól formázható, kb. tenyérnyi méretű karikákat szaggattam, még sem tört. Házi baracklekvárral ragasztottam őket össze. Sajnos hamar el is fogyott.” – Suhajda Anita

Hozzávalók 20-22 db tejmentes, tojásmentes, gluténmentes linzer készítéséhez:

 

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes Linzer / Pite lisztkeverék
90 g porcukor
150 g Liga margarin
3 ek csicseriborsó konzerv leve

A tejmentes, tojásmentes, gluténmentes linzer elkészítése

 

tejmentes, tojásmentes, gluténmentes linzer

A lisztkeveréket összekeverjük először a porcukorral.
A hideg margarint felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal, kézzel összemorzsoljuk.
TIPP: A vajas/margarinos, omlós tészták sütésénél fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, és a vaj (margarin) ne tudjon megolvadni. Ezért például késes robotgépben gyorsabban, és hatékonyabban morzsalékossá tehető a tészta.
Végül 3 evőkanál csicseriborsó konzerv levével tésztává dolgozzuk az alapanyagokat.
Figyelj! Ebben az állapotában a tészta még ragacsos, de ne gyúrj bele több lisztet semmi esetre sem! A hűtés során eléri a tökéletes, nyújtható állagot.
Folpackba csomagoljuk, és kb. 90 percet pihentetjük hűtőben.
Ekkor vékonyan lisztezett (pl. rizsliszt) sütőpapíron 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára szaggatjuk.
A leeső tésztadarabokat ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.
A kiszaggatott süteményeket egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
170 fokos, előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük.
Ha elkészült, azonnal húzzuk le a sütiket a sütőpapírral együtt a konyhapultra, és ott hűtsük ki.
Amíg hűl, ne mozgassuk
A kiszúró formájától és méretétől függően 20-22 db keksz lesz belőle.

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT SÜTEMÉNYT! MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a linzer/pite lisztkeveréket!