Gyakran olvasom, hogy gondot okoz a gluténmentes kenyér eltarthatósága, jobban mondva, vannak olyan termékek, amik gyorsan száradnak. A képen lévő kenyér nem szárad gyorsan, de a ’jobb félni, mint megijedni’ elven, és gondosan odafigyelek arra, hogy minden alkalommal, amikor kenyeret ennék, puha, friss-hatású maradjon. Elárulom neked is, mi a mindig puha gluténmentes kenyér titka. Szerintem nem is sejted, milyen egyszerű, de nagyszerű a megoldás.

  • A kisült kenyeret hűtsd ki! (így nem lesz nyers hatása, ha felvágod, ráadásul könnyebben is szeletelhető)
  • Egy recés kenyérvágó késsel, fűrészelő mozdulatokkal szeleteld fel a kenyeret.
  • Ha egy szendvicsből indulunk ki, akkor az két rétegű, így én kettesével folpackba csomagolom az adagjaimat.
  • Ezeket egy külön zacskóba teszem, majd mehetnek be a fagyasztóba.
  • Fogyasztás előtt legalább egy órával előbb kiveszek egy adagot a hűtőből (vagy előző este), majd amikor kiengedett már ehetem is. Ha szeretnéd, kicsit meg is melegítheted, de arra figyelj, hogy ne pirítsd, ha puha kenyérre vágysz. Ha a pirítós a cél, az más tészta.

TIPP: Próbálj arra figyelni, hogy a napi szénhidrátszükségleted ne csak kenyérből, péksütiből nyerd. Fogyassz naponta megfelelő mennyiségű zöldséget, és párolt gabonákat is. Így a kenyered is kitart egy darabig.
Ha hasznosnak találtad a tippjeimet, oszd meg másokkal is, köszi!!!

Még ezek a cikkek is érdekelhetnek:
A kenyérsütés kémiája: mitől nő meg a gluténmentes kenyér?
Kell-e dagasztani a gluténmentes kenyeret?

CSATLAKOZZ Facebook CSOPORTOMHOZ is, ahol egy remek közösség, és sok jó recept, hasznos tanács vár!