Baráti összejövetelek, családi filmnézések főszereplője lehet ez a gluténmentes pizza virág. Sütheted klasszikus pizza szósszal, ajvárral, vagy ahogyan most én, pestoval. Csoda illatos medvehagymát vettem, abból, és tökmagból készítettem házi pestot, amivel megtöltöttem ezt a finomságot. Frissen kisülve a legfinomabb, érdemes minél hamarább elfogyasztani, bár szerintem inkább az lesz a gond, hogy még ennél belőle. Alapvetően nem kell állagjavító ehhez a pizza célliszthez, most viszont lenmagpehellyel turbóztam fel, mert tudtam, hogy extra formázásnak lesz kitéve, és garantáltan biztosra akartam menni. Ajánlom, Te is így készítsd, ha kreatív kedvedben vagy, és tekered, csavarod.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hastaget!

Hozzávalók 2 db gluténmentes pizza virág készítéséhez:

250 g >>>Hadarik Rita gluténmentes pizza célliszt<<<
225 ml víz vagy növényi ital (pl. rizsital)
1 ek gluténmentes lenmagpehely
1 ek olívaolaj
1 mk szárított oregánó
1 zacskó szárított élesztő
+ reszelt félkemény sajt

Hozzávalók a medvehagyma pesto készítéséhez:
100 g gm hámozott tökmag
40 g reszelt parmezán
½ mk só
1 citrom leve
½ citrom héja
chili ízlés szerint
120 ml olívaolaj
1 csokor medvehagyma

A gluténmentes pizza virág elkészítése

A pestohoz:
A tökmagot egy üres serpenyőben pirítsd le. Tedd egy aprítóba a sóval együtt, és őrölt lisztesre. Add hozzá az olajat, a citrom levét, a héját, chilit, és turmixold krémesre. A medvehagymát mosd át alaposan, vágd le a szárrészét. A levélzetet vágd kisebb darabokra, és 2-3 részletben turmixold a többi cucchoz. Kenyérre, pizzára kenve szuper vajhelyettesítő, de tunkolhatsz bele friss zöldségeket is.

A vizet vagy a növényi italt melegítsd fel, és keverd hozzá a lenmagpelyhet. Hagyd, hogy bezselésedjen.
TIPP: Érdemes meleg vízbe áztatni a lenmagpelyhet, így gyorsabban bezselésedik. Hideg folyadékban ez eltarthat egy órán át is.
Keverd a liszthez az oregánót, a szárított élesztőt, majd öntsd hozzá a lenmagpelyhes folyadékot.
Keverd össze, majd gyúrd át. Addig pihentesd csak, amíg kihűl a tészta (10 perc kb.).
Vágd két egyenlő részre, mindegyiket nyújtsd ki kb. 4-5 mm vastag téglalappá 1-1 szilikonos sütőpapíron.
Kend át őket a pestovel, és a sütőpapír segítségével tekerd a tésztát fel, mint ha bejglit készítenél, vagy kakaós csigát.
A töltött pizza tészta rudat formázd kör alakúra. A két tésztavéget a kezeddel csípd össze.
A papírral együtt helyezd át egy sütőlapra.
Egy konyhai ollóval vágd be 3-4 cm-ként , majd fordítsd el a virág szirmait 45 fokban kifelé.
Szórd meg reszelt sajttal, majd 190 fokos sütőben süsd kb. 15-17 percen át. Langyosan fogyaszd.

Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék