Ezektől a csokis gluténmentes mézeskalács variációktól szerintem minden gyerek és felnőtt könnyen elcsábulhat! A legjobb az, hogy egy alapreceptből pillanatok alatt 5 különféle aprósütemény is készíthető, így a mézes süteményes tálad felér majd egy cukrászdai élménnyel, mindenki megtalálja rajta, a magának leginkább tetszőt.

Először is NÉZD meg a VIDEÓN, hogyan készül a Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz céllisztből a mézeskalács! FIGYELJ, mert minden apró részlet számít, hogy a mézesed azonnal puha legyen, és ne keményedjen be!

Hozzávalók a csokis gluténmentes mézeskalács variációkhoz:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék
(készítsd el a csomagoláson jelzett módon, amit a VIDEÓBAN is láthatsz)
+
kb. 350 g étcsokoládé
1 ek kókuszzsír
finom szemű kókuszreszelék
színes cukor dekor
szilvalekvár
narancslekvár
kakaópor

A csokis gluténmentes mézeskalács variációk elkészítése

Csokoládébevonó készítése

Törd darabokra a csokoládét, tedd egy habüstbe, és vízgőz felett olvaszd fel.
keverj bele 1 ek kókuszzsírt.

Csokis mézes perec

Nyújtsd ki a bekevert, kihűtött tésztát 3-4 mm vastagra.
Szúrd ki a pereceket (amennyit szeretnél), és 7 darabot készítettem.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 5-6 percen át.
Mártsd a felolvasztott csokiba, dermeszd ki hűtőben.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).

Mézes isler

Nyújtsd ki a bekevert, kihűtött tésztát 3-4 mm vastagra.
Szúrj ki 5 cm átmérőjű korongokat (páros számú legyen), én 10 darabot készítettem ebből.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 5-6 percen át.
Hűtsd ki, 1 korongot kenj meg szilvalekvárral, 1 üreset tapassz rá.
Mártsd a felolvasztott csokiba, dermeszd ki hűtőben.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).

Mézes kókuszos puszedli

A tésztából formázz diónyi golyókat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egy picit lapítsd le a tenyereddel, de figyelj, ne legyen lapos.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 6-7 percen át.
Ha kihűlt, az alját mártsd a csokiba, majd a kókuszreszelékbe.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).

Mézes puszedli színes dokor cukorral

A tésztából formázz diónyi golyókat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egy picit lapítsd le a tenyereddel, de figyelj, ne legyen lapos.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 6-7 percen át.
Ha kihűlt, mártsd a csokiba az egészet, majd szórd meg a dekor cukorral.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).

Mézeskalács bonbon

Két lehetőséged van.
Vagy kisütöd a sok kekszet, és azokból készítesz kekszmorzsát.
Vagy a leeső tésztadarabokat úgy, ahogy vannak, kisütőd, és azokat morzsálod össze.
Én az utóbbit tettem, és kisülve lett 180 g keksztörmelékem.
1 evőkanálnyi morzsát félretettem a dekoráláshoz.
Ledaráltam, adtam hozzá 20 g gluténmentes kakaóport, és annyi narancslekvárt, amitől formázható lett.
A golyókat a csokiba mártottam, tetejüket megszórtam a maradék kekszmorzsával, majd kihűtöttem.
(Tartsd a bonbonokat hűtőben, vagy nagyon hideg helyen, mert a szobahőmérsékleten megolvadhatnak).


CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita_glutenfree_expert/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Töltsd fel Facebook csoportomba a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék

Megrendelem! Én is azonnal puha mézeskalácsot akarok sütni!