Ezektől a csokis gluténmentes mézeskalács variációktól szerintem minden gyerek és felnőtt könnyen elcsábulhat! A legjobb az, hogy egy alapreceptből pillanatok alatt 5 különféle aprósütemény is készíthető, így a mézes süteményes tálad felér majd egy cukrászdai élménnyel, mindenki megtalálja rajta, a magának leginkább tetszőt.
Először is NÉZD meg a VIDEÓN, hogyan készül a Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz céllisztből a mézeskalács! FIGYELJ, mert minden apró részlet számít, hogy a mézesed azonnal puha legyen, és ne keményedjen be!
Hozzávalók a csokis gluténmentes mézeskalács variációkhoz:
1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék
(készítsd el a csomagoláson jelzett módon, amit a VIDEÓBAN is láthatsz)
+
kb. 350 g étcsokoládé
1 ek kókuszzsír
finom szemű kókuszreszelék
színes cukor dekor
szilvalekvár
narancslekvár
kakaópor
A csokis gluténmentes mézeskalács variációk elkészítése
Csokoládébevonó készítése
Törd darabokra a csokoládét, tedd egy habüstbe, és vízgőz felett olvaszd fel.
keverj bele 1 ek kókuszzsírt.
Csokis mézes perec
Nyújtsd ki a bekevert, kihűtött tésztát 3-4 mm vastagra.
Szúrd ki a pereceket (amennyit szeretnél), és 7 darabot készítettem.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 5-6 percen át.
Mártsd a felolvasztott csokiba, dermeszd ki hűtőben.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).
Mézes isler
Nyújtsd ki a bekevert, kihűtött tésztát 3-4 mm vastagra.
Szúrj ki 5 cm átmérőjű korongokat (páros számú legyen), én 10 darabot készítettem ebből.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 5-6 percen át.
Hűtsd ki, 1 korongot kenj meg szilvalekvárral, 1 üreset tapassz rá.
Mártsd a felolvasztott csokiba, dermeszd ki hűtőben.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).
Mézes kókuszos puszedli
A tésztából formázz diónyi golyókat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egy picit lapítsd le a tenyereddel, de figyelj, ne legyen lapos.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 6-7 percen át.
Ha kihűlt, az alját mártsd a csokiba, majd a kókuszreszelékbe.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).
Mézes puszedli színes dokor cukorral
A tésztából formázz diónyi golyókat, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, egy picit lapítsd le a tenyereddel, de figyelj, ne legyen lapos.
Süsd ki 160 fokon, légkeveréses fokozaton 6-7 percen át.
Ha kihűlt, mártsd a csokiba az egészet, majd szórd meg a dekor cukorral.
(Tartsd is ott, mert a szobahőmérsékleten megolvad).
Mézeskalács bonbon
Két lehetőséged van.
Vagy kisütöd a sok kekszet, és azokból készítesz kekszmorzsát.
Vagy a leeső tésztadarabokat úgy, ahogy vannak, kisütőd, és azokat morzsálod össze.
Én az utóbbit tettem, és kisülve lett 180 g keksztörmelékem.
1 evőkanálnyi morzsát félretettem a dekoráláshoz.
Ledaráltam, adtam hozzá 20 g gluténmentes kakaóport, és annyi narancslekvárt, amitől formázható lett.
A golyókat a csokiba mártottam, tetejüket megszórtam a maradék kekszmorzsával, majd kihűtöttem.
(Tartsd a bonbonokat hűtőben, vagy nagyon hideg helyen, mert a szobahőmérsékleten megolvadhatnak).
CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita_glutenfree_expert/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna
SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Töltsd fel Facebook csoportomba a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!
Hagyj üzenetet